Gospodarstwo SOPIŃSCY mieści się w Wólce Kobylej niewielkiej wsi znajdującej się na Mazowszu. Składa się z 72 hal o łącznej powierzchni 50 130m2 uprawy, które pozwalają na produkcję 275 ton świeżych pieczarek tygodniowo. Produkowne tam pieczarki są certyfikowane przez Global G.A.P, czyli niezależny, dobrowolny system zapewnienia bezpieczeństwa żywności dla pierwotnej produkcji rolnej. Pieczarki po wyrwaniu trafiają do komór próżniowego schładzania, gdzie w ciągu kilkunastu minut temperatura grzyba spada do 2,5*C. Następnie trafiają do chłodni zakładowych, z których błyskawicznie transportowane są do centrum dystrybucyjno – logistycznego.
Uprawa pieczarek wiąże się niestety również z dużym zapotrzebowaniem na energię elektryczną. Dlatego właściciele postawili przed nami zadanie polegające na zaprojektowaniu instalacji fotowoltaicznej o mocy maksymalnej 1MW. W trakcie realizacji projektu Inwestor zlecił pilny montaż instalacji o mocy 200kW w związku z gwałtownie rosnącym zapotrzebowaniem na energię elektryczną.